Act for Art

Η εταιρεία Act For Art AMKE ιδρύθηκε τον Ιούλιο 2020 από την θεατρολόγο/σκηνοθέτη και παραγωγό Μαριάννα Κοντούλη και την επικοινωνιολόγο Χρύσα Ματσαγκάνη και έχει ως αντικείμενο την παραγωγή, διοργάνωση και υλοποίηση  πολιτιστικών δραστηριοτήτων ((φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, visual arts, κινηματογραφικές & τηλεοπτικές παραγωγές & προγράμματα) τη διοργάνωση και προβολή επιστημονικών εκδηλώσεων (συνέδρια, ημερίδες κτλ) καθώς και εκπαιδευτικών πολιτιστικών προγραμμάτων (εργαστήρια, μαθήματα, σεμινάρια).

 Στην Act for Art ανήκει ο χώρος τέχνης ImProva, ένας βιομηχανικός χώρος στον Βοτανικό, μέσα στον οποίο δημιουργούνται και προετοιμάζονται οι παραστάσεις πριν παρουσιαστούν στο κοινό, διαμορφώνονται και εξελίσσονται τάσεις, υλοποιούνται, και διακινούνται καινούριες ιδέες, και διοργανώνονται σεμινάρια, workshops καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα μακράς διαρκείας.

Act for Art θεωρώντας τον πολιτισμό ως το ύψιστο και επιδραστικότερο στοιχείο και αγαθό για την ευημερία της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας, σχεδιάζει τον προγραμματισμό της για τα επόμενα χρόνια, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες που συμβάλλουν στην εξέλιξή του.

The team

Μαριάννα Κοντούλη

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα, ενώ έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στις Βρυξέλλες. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιμόρφωση στην Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το 2004 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικών θεαμάτων ART-IOI.

Από το 2006 εργάζεται ως σκηνοθέτης στο χώρο του θεάτρου. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Zyklon του Θ. Τριαρίδη (Θέατρο Faust), Μάντεψε του Στ. Μπέη (Θέατρο Άλμα), Η Αγνή του Θεού του J. Pielmeier (Θέατρο Αλκμήνη), NoShakespearePlease της Μπ. Μάλφα (Μουσική σκηνή Casablanca), Γελώντας Άγρια του D. Christopher (Μέλι). Στην τηλεόραση, έχει συνεργαστεί, ως βοηθός σκηνοθέτη, με τον Πάνο Κοκκινόπουλο στην τηλεοπτική σειρά Μαύρα Μεσάνυχτα.

Από το 2010 δραστηριοποιείται ταυτόχρονα και στον χώρο της παραγωγής, αναλαμβάνοντας την παραγωγή των ντοκιμαντέρ «Η Θεατρική Αγωγή ως μέσο ένταξης αλλοδαπών μαθητών στο Ελληνικό Σχολείο» (ΓΓΝΓ) και «Ένας Τόπος Διαφορετικός» με θέμα την Νοητική Υστέρηση. Έχει συνεργαστεί επίσης με πολλές εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών διαφημίσεων και video clips.

Έχει διατελέσει υπεύθυνη προγράμματος, περιεχομένου, δράσεων και προσκεκλημένων στο Oxygen Festival, καθώς και υπεύθυνη εκτέλεσης παραγωγής του 1ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας – Αθήνα 2020.

Το 2020 ίδρυσε με την Χρύσα Ματσαγκάνη την εταιρεία παραγωγής και επικοινωνίας Act For Art MAKE με αντικείμενο την παραγωγή, διοργάνωση και υλοποίηση  πολιτιστικών δραστηριοτήτων.


Χρύσα Ματσαγκάνη

Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα (Πτυχιούχος ΕΚΠΑ). Ασχολείται επαγγελματικά στον τομέα της πολιτιστικής επικοινωνίας από το 2010. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνιδιοκτήτρια της εταιρείας Act for Art ΑΜΚΕ με αντικείμενο τη διοργάνωση, παραγωγή και υλοποίηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και του χώρου τέχνης ImProva που βρίσκεται στον Βοτανικό και φιλοξενεί πρόβες θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών ταινιών και παραστάσεων χορού, γυρίσματα, σεμινάρια, μαθήματα και workshops.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως διευθύντρια στο Κεντρικό Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου και Πατάκη (στο τελευταίο ως υπεύθυνη αγορών).

Στον τομέα της Επικοινωνίας/Δημοσίων Σχέσεων εργάστηκε αρχικά (2010) ως Public Relations Manager του Ομίλου Brainfood (Εκδόσεις Οξύ, Opus Magnum, Εμπειρία Εκδοτική, Περιοδικό Avopolis κ.α).

Στο θέατρο τα τελευταία δέκα χρόνια έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους σκηνοθέτες και θεατρικές ομάδες σε πάνω από 150 θεατρικές παραστάσεις. Επίσης έχει συνεργαστεί με σημαντικά Φεστιβάλ όπως το “Φεστιβάλ Ισότητας των Φύλων” σε διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους “Micro μ Festival” το “Love your Local Market”  σε διοργάνωση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας” και με πολλά ακόμη, αλλά και με διοργανώσεις συναυλιών, και μουσικά σχήματα. Με την καλλιτεχνική ομάδα Astrolab της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, έχει διοργανώσει δύο μεγάλα και πολλά μικρότερα “Jazz & World Festival” στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια (2013-2018) έχει επίσης  εργαστεί  στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο αρχικά στις δημόσιες σχέσεις και κατόπιν στον σχεδιασμό, την καλλιτεχνική διεύθυνση και παραγωγή όλων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του σταθμού.